Araç Haberleri

Ford Bronco 2023 yılında Avrupa’da satışta

Ford Motor Company, Henry Ford tarafından kurulmuş bir firmadır. Firma Detroit, Michigan, ABD’de 16 Haziran 1903 tarihinde kurulmuştur. Firma Ford marka otomobilleri için, Avrupa pazarındaki stratejisini değiştirmeyi planlamaktadır. Söz konusu firma bir modeli olan Ford Fiesta’nın üretimini durdurduğunu açıklamıştır. Firma, Kuzey Amerika bölgesi için geliştirdiği maceracı araçlarını Avrupa’ya da getirmeyi planlamaktadır. Alınan bilgilere göre firma Ford Bronco modelini Avrupa’da satışa sunmayı planlamaktadır.

İki farklı güce sahip modeller olacak

Automotive News sitesinde yer alan habere göre Ford’un Bronco modeli Avrupa’da iki farklı donanıma sahip seçeneklerle satışa sunulacaktır. Bu modellerden biri 2.3 litrelik, dört silindirli Ecoboost motoru giriş seviyesinde yer alacaktır. Ayrıca 305 beygire yakın güç sunan bir donanıma sahip olması beklenmektedir. Diğer üst segment olarak ise 334 beygir güç üretebilen 2.7 litrelik V6 turbo motorlu olması beklenmektedir. 3.0 litrelik çift turbolu motorlu donanıma sahip modeli ise emisyon düzenlemeleri nedeniyle Avrupa’da olmayacaktır.

Ayrıca sitede yer alan bilgilere göre Explorer’ın üzerinde konumlanacaktır. Almanya’da yaklaşık 60 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulması beklenmektedir. Ford Bronco böylece Jeep Wrangler ve Land Rover Defender ile rekabet edecektir.

Ford Bronco 2023 yılında Avrupa’da satışta

Her üç model de çok farklı olsa da genellikle arazi aracı olması nedeniyle benzerlikler göstermektedir. Ineos Grenadier de aynı zamanda kasa üstü yapısı, güçlü BMW kaynaklı motorları ve orijinal Defender’dan ilham alan klasik tasarımı ile potansiyel bir rakip olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca aracın önümüzdeki yılın ilkbahar aylarında satışa sunulması beklenmektedir. Ve ayrıca diğer Kuzey Amerika için tasarlanmış Explorer ve Mustang modellerinin de bu model ile birlikte olması beklenmektedir.

Diğer araç haberleri için tıklayınız…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir